Nutriția adecvată începe din copilărie

Copilăria este o etapă crucială când rata creșterii în înălțime și greutate este la viteza maximă. Hrănind copilul cu înțelepciune în această etapă este esențial pentru creșterea și dezvoltarea sa corectă. Atunci când un copil este bine hranit, el devine robust, activ și vioi.

Mamele își doresc ca ai lor copii să-și atingă cel mai înalt potențial. O nutriție adecvată este primul pas în a face din copilul dumneavoastră un câștigător. Când un copil este în primele sale zile de viata, laptele mamei este suficient pentru ca el să reziste. Acesta oferă toate nevoile sale nutriționale. El are, de asemenea,

colostru, care este dotat cu globule albe și anticorpi care îl vor apăra împotriva infecțiilor. Aceasta stimulează, de asemenea, propria producere de anticorpi.

Pe masură ce copilul crește și devine mai activ, nevoia lui nutrițională crește proporțional cu activitățile sale.

Laptele matern este prima și cea mai perfectă băutură pe care un copil o poate avea.

Poate vă întrebați care ar fi primul aliment solid perfect pentru el. Iată câteva alimente bune, care vor asigura copilului dumneavoastra nutriția de care corpul său are nevoie: Carbohidrații.

Aceștia reprezintă cea mai mică și mai accesibilă sursă de energie. Puteți să-i luați din cerealele din orez.

Cereale din orez pot fi ușor ajustate în subțirime și grosime. Sunt ușor de digerat chiar și de către copii. Este mai puțin probabil ca ele să declanșeze alergii.

Cerealele din orez sunt bune surse de fier, dupa cum a fost raportat de către Academia Americană de Pediatrie. Cerealele din orez sunt disponibile în mai multe arome pentru a stimula gustul copilului. Sunt ușor de pregătit prin adăugarea laptelui și a apei. Laptele matern este, de asemenea, o alternativă bună pentru amestec.

Vitamine si minerale. Legumele si fructele sunt bune surse de vitamine și minerale. Învățându-l pe copilul dumneavoastră să mănânce aceste alimente, el se va familiariza cu gustul. În copilărie, copiii au tendința de a refuza aceste alimente, din cauza gustului puternic sau prea sec. Învățați-i din copilărie cu astfel de gusturi, ca să se familiarizeze cu ele pe viitor și să nu le refuze.

Copilul dumneavoastră are nevoie de conținutul de fibre găsit în aceste alimente. Proteine. Laptele matern este principala sursă de proteinele de care are nevoie fiecare copil. Dar, în cazul în care nou-născutul crește un pic mai mare, el trebuie să caute alte surse de proteine. Bebelușii nu pot trăi cu laptele matern pentru totdeauna. Când se apropie de prima sa zi de naștere, alte surse de proteine trebuie să fie introduse în alimentația sa. La șase luni este cel mai bun timp pentru a introduce o sursă de proteine alternativă pentru copilul dumneavoastra.

El dezvoltă mai puține reacții adverse la această vârstă. Dar există o lumina roșie în unele surse de proteine, cum ar fi scoicile, ficatul de pui, brânza nepasteurizată și majoritatea produselor care conțin gluten. Calciu. Este foarte important ca și copilul dumneavoastră să primească doza potrivită de calciu. Ca oasele și mușchii săi să crească, este nevoie de o cantitate dublă de calciu, comparativ cu cea de la momentul nașterii sale. În plus față de laptele matern, introduceți brânza Cheddar și iaurtul cu diferite arome la meniul său deja în expansiune. Grăsimi. Bebelușii au nevoie de tot colesterolul și toate grăsimile esențiale pentru cerința lor de calorii. Dar fiți atent la sursa grăsimii.

Grăsimea ce provine din laptele matern este bună, dar prea multă grăsime din diferite mâncăruri va produce un dezechilibru și un surplus de grăsime la copilul dumneavoastră. Vitamina C. Citricele nu sunt bune pentru copii, așa cum au spus majoritatea medicilor. Sucul de portocale va trebui să aștepte pâna când copilul a ajuns la 8 luni. Oricum, copilul poate obține Vitamina C din mango, pepene galben, piersici, caise și broccoli. Cele mai multe alimente pentru copii sunt imbogățite cu vitamina C, astfel încât dumneavoastră nu trebuie să vă faceți griji de nevoia lui de vitamina C. Copiii trebuie sa fie educați cu privire la alimentația corectă, chiar daca acești sunt încă tineri.

Pe măsură ce cresc, ei vor putea face alegerea corectă de alimente sănătoase, învățate de la dumneavoastră. Daca l-ați învățat bine, vă va fi mai ușor să îl faceți să mănânce legume și fructe, spre deosebire de cei mai mulți copii mici, care sunt pretențioși la mâncare. Începeți o dieta adecvată în timpul copilăriei și ei o vor continua pe aceasta chiar și atunci când îmbătrânesc..